Isänmaamme Kurjuus Ja Kunnia, 1917 - JaTS kotisivut

Sisältöön

Päävalikko:

Isänmaamme Kurjuus Ja Kunnia, 1917

Ohjelmisto > Olleet ja menneet
 
 

Kuvat: 
Pasi Vähänen
 
 
 

Esitykset
_________________


La 7.10 - klo 12.00
(Loppuunmyyty)  
Su 8.10 - klo 15.00
La 14.10 - klo 15.00
Su 15.10 - klo15.00
La 21.10 - klo 15.00
(Loppuunmyyty)
Su 22.10 - klo 15.00

_________________


Tervaksoken Seuratalolla:
Seuranaukio 3
12400 Tervakoski


 

Maksutavat: 
  • Käteinen
  • Smartym liikunta ja kulttuurisetelit
  • Tyky+-kulttuuriseteli
_________________


_________________
Lippu varaukset
jats@jats.eu
tai 040 - 4159219


Liput:

15.00€ / aikuiset
10.00€ / Eläk. & opisk.
7.50€ / Lapset (7-16v)

Ryhmät 10.00€ / henk. 
(vähintään 10 henk.)

Pyörätuolisaattajat ja ohjaajat ilmaiseksi.
Varatut liput maksetaan saapuessa lippukojulle, josta varatut liput löytyvät varaukseen käytetyllä nimellä.

Väliajalla kahvio

 
 

Koskettava historiallinen draama, jonka tapahtumat sijoittuvat sadan vuoden takaiseen kantahämäläiseen pikkukylään. Näytelmä on ohjaajan Eero Laaksosen käsialaa. Hän halusi tehdä tarinan yhteiskuntamme syvimmistä arvista ja rakkaudesta. Näytelmä on kanta-esitetty Janakkalan Teatteriseurueessa vuonna 2011. 
Näytelmällä kunnioitamme 100-vuotiasta Suomea, se on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa. Teeman mukaan teemme sitä yhdessä: 
Janakkalan Teatteriseurue ja Pyhämäen kesäteatteriyhdistys. Lavalla nähdäänkin esiintyjiä kummastakin teatterista. 
Esitykset ovat kesällä Pyhämäen kesäteatterilla Turengissa ja syksyllä/talvella 2017-2018 teatterisaleissa ympäri Janakkalaa.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kuvia harjoituksista
’Isänmaamme kurjuus ja kunnia, 1917’ kertoo maamme synkistä ajoista, ajoista jolloin Suomi itsenäistyi ja ajautui heti tämän jälkeen sisällissotaan. Tapahtumat koetaan pienen kanta-Hämäläisen kyläyhteisön kautta. Näytelmässä kerrataan Suomen historian pääkohtia vuosilta 1915, 1917 ja 1918.
Petteri on nuori Torppari, joka isoveljensä Timon kanssa asuu Kartanon Torpassa. Päivät juoksevat Kartanon taksvärkissä sekä oman talon hoidossa. Sosialismi on rantautunut Suomeen, ja joka puolella työväestö järjestäytyy. Toive oman kurjuuden loppumisesta ja herrojen sorron ikeestä nousemisesta antaa uusia voimia koko Suomen työväestölle. Suunnitellaan tasavertaisempaa maailmaa.
Lauralla, nuorella ja rikkaalla perijättärellä on elämässä kaikki asiat ulkoisesti kohdallaan. Hän on rikas, kaunis sekä kihloissa nuoren ja varakkaan kartanon perijän, Ilmarin, kanssa. Lauran mielestä jotain kuitenkin puuttuu, eikä asia ainakaan parane kun Ilmari ilmoittaa lähtevänsä Saksaan sotilaskoulutukseen. Isänmaan kunnia on tärkeä ja lähellä porvariston sydäntä, eletäänhän toisen sortokauden aikoja. Joka puolella kuiskitaan Suomen itsenäisyyden puolesta. Porvareiden itsenäisessä Suomessa ei sosialistien ajamalla tasa-arvoisella yhdyskunnalla vain ole tilaa.
Maailmalla riehuu ensimmäinen maailmansota täydessä vauhdissa, joten ketään ulkopuolista ei kiinnosta pienen Venäjän alaisuuteen kuuluvan kansan sisäiset ongelmat. Ei vaikka asiat uhkaavat mennä äärimmäisyyksiin saakka, hyvässä ja pahassa. 
 
 
 
 
 
Takaisin sisältöön | Takaisin päävalikkoon